Newcastle baalt van besluiteloze sleutelspeler Enrique

In navolging van Joey Barton en Kevin Nolan twijfelt José Enrique eveneens over zijn toekomst bij Newcastle United. Het contract van de verdediger loopt over een seizoen af en de speler weigert vooralsnog bij te tekenen.

Newcastle baalt van besluiteloze sleutelspeler Enrique

Alan Pardew zit met zijn handen in het haar. De manager loodste The Magpies afgelopen seizoen naar een veilige twaalfde plaats en verzekerde zich zo van opnieuw een seizoen Premier League. Het bestuur stelde de oefenmeester ten doel invloedrijke spelers als Barton, Nolan en Enrique voor de club te behouden, maar dat lijkt een heidens karwei te gaan worden.

Barton en Nolan weigerden al eerder bij te tekenen en Enrique heeft zich inmiddels bij hen gevoegd. De Spanjaard staat sinds 2007 onder contract in Newcastle en weet zich in de belangstelling van verschillende clubs uit binnen - en buitenland. Newcastle heeft de speler een voorstel tot contractverlenging gedaan, maar daar heeft Enrique tot afgrijzen van de clubleiding nog niet op gereageerd.

'Op het moment lijkt het erop dat José niet van plan is in onderhandeling te gaan', aldus Pardew tegen de BBC. 'We hebben hem een voorstel gedaan, maar het blijft stil van zijn kant. Ik hoop vurig dat daar verandering in komt, maar de bal ligt nu bij hem.'

Tegenover de onzekerheid omtrent deze spelers staat overigens de komst van Yohan Cabaye. De Franse middenvelder komt over van Lille. Daarnaast hoopt Newcastle een deze dagen Neil Taylor over te nemen van promovendus Swansea City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's