New York City FC neemt emotioneel afscheid van pionier Villa

Reacties

Na vier jaar komt er een einde aan de tijd van David Villa bij New York City FC. De topscorer aller tijden van de Spaanse nationale ploeg trekt de deur in de Verenigde Staten achter zich dicht en verhuist waarschijnlijk naar de J-League.

New York City FC neemt emotioneel afscheid van pionier Villa

De 36-jarige Villa speelde in zijn thuisland voor Sporting Gijón, Real Zaragoza, Valencia, Barcelona en Atlético Madrid, voordat hij in 2014 (kort nadat hij met Spanje actief was op het WK in Brazilië) overstapte naar The Big Apple. Bij NYCFC scoorde hij 80 keer in 124 optredens in de Major League Soccer. Eerder deze maand werd hij met zijn club nog uitgeschakeld in de play-offs om het Amerikaanse landskampioenschap. Die dubbele ontmoeting met Atlanta United blijkt het laatste wapenfeit van Villa in New York geweest.

Via de officiële clubkanalen maakt hij namelijk bekend dat hij per 31 december - als zijn contract afloopt - een nieuwe uitdaging gaat zoeken. Daarmee komt er een einde aan een tijdperk: Villa werd op 2 juni 2014 namelijk de allereerste contractspeler én aanvoerder in de geschiedenis van de club die in 2015 voor het eerst meedeed aan de MLS, terwijl hij ook het eerste doelpunt in het eigen Yankee Stadium maakte. In zijn vier jaar in New York speelde hij onder meer samen met Andrea Pirlo en Frank Lampard.

Middels een emotioneel statement neemt Villa afscheid. 'Ik heb hier een geweldige tijd gehad. De club heeft me alles gegeven als voetballer, persoon en familiemens. Ik zal voor altijd met liefde terugdenken aan mijn jaren hier. Mijn hart ligt hier, ik ben voor de rest van mijn leven fan van NYCFC. Ik had de fans zó graag een keer de titel willen geven, maar ik weet zeker dat het deze club in de komende jaren gaat lukken.'

De club zwaait Villa met pijn in het hart uit. 'David is sinds zijn komst een geweldige ambassadeur van deze club geweest', aldus technisch directeur Claudio Reyna. 'Zijn professionaliteit en leiderschap hebben ons door moeilijke momenten geholpen. Hij zal herinnerd worden als een van de beste spelers ooit in de MLS. Voor ons is hij niets minder dan een legende, wij wensen hem uiteraard niets dan goeds.'

Amerikaanse media melden dat Villa zijn loopbaan zal gaan vervolgen in Japan, waar ook zijn landgenoten Fernando Torres en Andrés Iniesta sinds kort spelen. Daarmee kan hij nog altijd nieuwe bekers toevoegen aan zijn imposante prijzenkast. Villa won al drie keer de Spaanse beker, terwijl hij met Barça in eigen land ook de landstitel en Super Cup (beide tweemaal) won. In Europees verband pakte hij met de Catalanen de Champions League én de UEFA Super Cup, met Spanje werd hij in 2010 wereldkampioen en veroverde hij in 2008 én 2012 de Europese titel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.