Neville fileert Verheijen: 'Hij heeft een ei als profielfoto, maar geen werk'

Reacties

Phil Neville heeft keihard uitgehaald naar Raymond Verheijen. De bondscoach van de Engelse vrouwen heeft bepaald geen hoge pet op van de Nederlandse inspanningsfysioloog, die onlangs forse kritiek uitte op het niveau van het huidige vrouwenvoetbal.

Neville fileert Verheijen: 'Hij heeft een ei als profielfoto, maar geen werk'

Verheijen is vooral bekend door zijn uitgesproken meningen over de manier waarop spelers fysiek gezien (zouden moeten) worden belast, de methode-Verheijen is een bekend begrip in de voetballerij. Maar ook over het vrouwen-WK in Frankrijk heeft hij wat te melden, zo bleek afgelopen week op Twitter. 'Het was beter geweest als de wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld zouden worden. Het niveau is schokkend laag, alsof je zit te kijken naar groeiend gras.'

De inspanningsfysioloog denkt ook te weten hoe dat komt. 'Een van de redenen is dat de meeste teams niet worden gecoacht door de beste vrouwen, maar door onwetende afdankertjes uit het mannenvoetbal.' Daarmee herhaalde hij de kritiek die voormalig Leeuwinnen-bondscoach Vera Pauw onlangs uitte in VI. 'Er worden nog altijd heel veel mannen aangesteld omdat ze een naam hebben als voetballer. Phil Neville bij het Engelse nationale team is slechts een van vele voorbeelden', sprak ze.

Neville slaat nu terug naar Verheijen. 'Hij kan het allemaal prachtig vertellen, maar ik heb hem nog nooit in de top zien werken. Hij kan zelf geen werk vinden, maar heeft ondertussen wel kritiek op Sir Alex Ferguson, Arsène Wenger, Mauricio Pochettino en Jürgen Klopp. Eigenlijk op alle grote managers ter wereld. Ook op David Moyes, met wie ik bij Manchester United heb gewerkt.'

De voormalig verdediger neemt Verheijen dan ook niet bepaald serieus. 'Wist je dat die man een ei als profielfoto heeft op Twitter? Kom op Raymond, ga een baan zoeken en prijzen winnen. Die man is niet meer dan een internetheld, een keyboard warrior.' Engeland speelt vrijdagavond (21.00 uur) de tweede groepswedstrijd, tegen Argentinië. In de eerste wedstrijd werd Schotland met 2-1 verslagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.