Neuer verlengt zijn contract met Bayern München

Reacties

Tijdens de ledenvergadering van Bayern München is vrijdag afscheid genomen van Uli Hoeness en werd bekend dat keeper Manuel Neuer langer in Beieren blijft.

Neuer verlengt zijn contract met Bayern München

Karl Hopfner werd vrijdag gekozen tot de nieuwe voorzitter van Bayern München, als opvolger van Hoeness. Die legde in maart zijn functie bij de Beierse club neer na zijn veroordeling voor belastingontduiking. Hem wacht een celstraf van drieënhalf jaar.

'Ik vertrek met een gerust geweten. Ik maak me geen zorgen om deze club, die min of meer schuldenvrij is. Deze vereniging krijgt een fantastische nieuwe voorzitter', aldus Hoeness. 'We hebben ook een zeer goed seizoen gespeeld. We moeten ons niet in de put laten praten, ongeacht wat er de komende weken gebeurt.'

Ook bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge stelde dat de pijnlijke uitschakeling in de Champions League door Real Madrid (0-4) niet het gevoel mag wegnemen dat Bayern een prima seizoen heeft. De oud-international had dan ook geen goed woord voor alle kritiek die trainer Josep Guardiola en de spelers over zich heen hebben gekregen.

'Ik wil Pep en de ploeg bedanken voor de fantastische successen. Tussen Pep en de club Bayern kan nog geen papiertje', aldus Rummenigge, die ook mooi nieuws had voor de leden. 'We proberen onze ploeg kwalitatief te versterken. Maar net zo belangrijk is dat Manuel Neuer vandaag zijn contract verlengd heeft tot medio 2019.'

De 28-jarige doelman is sinds 2011 de eerste doelman bij Bayern, dat de Duitse international drie jaar geleden voor ruim 27 miljoen euro overnam van Schalke 04. Zijn oude contract liep nog tot medio 2016.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.