Negen Excelsior-spelers buigen in slotfase voor ADO

ADO Den Haag handhaafde zich knap in het linkerrijtje, al kwam de overwinning op de negen man van Excelsior met moeite én wat geluk tot stand (2-1).

Van Excelsior werd in de eerste helft weinig vernomen. Toch gingen de Kralingers dankzij een terechte strafschop na een overtreding van Timothy Derijck op Ryan Koolwijk met een voorsprong de rust in. De gasten lieten na de treffer van Tim Vincken een vervolg te geven en moesten dat bezuren.

Excelsior schoot zich daarbij in de eigen voet. Gemiste kansen op de 0-2 en terechte rode kaarten voor Miquel Nelon (slaan van Kubik) en Norichio Nieveld (neerhalen van de doorgebroken Kubik) bleken te veel van het goede.

ADO Den Haag was voor de twee uitsluitingen al langszij gekomen via Frantisek Kubik en zette na de tweede rode kaart verder aan. In de blessuretijd resulteerde dat in de winnende treffer van Dmitriy Bulykin. De Russische spits gebruikte in een scrimmage een hand, maar de overtreding werd door scheidsrechter Reinold Wiedemeijer over het hoofd gezien.

Ook een actie van Guyon Fernandes in de blessuretijd ontging de arbiter. Maar de aanvaller van Excelsior moet vrezen dat zijn natrappen wel een nieuwe schorsing oplevert.