Ajax is op bezoek bij FC Augsburg tegen een oefennederlaag aangelopen. Gerónimo Rulli blunderde bij de openingstreffer van de thuisclub.

FC Augsburg
3 - 1
Ajax
Ajax

De doelmannen van Ajax kennen nog geen beste voorbereiding. Nadat Remko Pasveer tijdens de eerste wedstrijd knullig de fout in was gegaan tegen FC Den Bosch, deelde Rulli drie weken later in de malaise. Op bezoek bij Augsburg tastte de 31-jarige doelman volledig mis, waardoor Ajax bij rust tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Na de hervatting kwam Ajax veel beter voor de dag met Francisco Conceição en Mika Godts als vervangers van Mohamed Daramy en Steven Bergwijn. In de 56ste minuut kwamen de bezoekers ook langszij door een strafschop van Brian Brobbey, die deze ook zelf verdiend had. Kort daarna kreeg Conceição ook een enorme kans op de 1-2, maar hij stuitte op Finn Dahmen.

De tweede helft ging redelijk gelijkop, maar in de 69ste minuut kwam Augsburg vanuit het niets op voorsprong door een wonderschone treffer van Sven Michel. Zeven minuten later veroorzaakte Rulli een penalty, die door Michel feilloos werd benut. Die klap kwam Ajax niet meer te boven, waardoor de ploeg van trainer Maurice Steijn voor de tweede keer onderuit ging in deze oefencampagne.