Negatieve bijrollen voor Stengs en Boadu in Franse derby

Calvin Stengs en Myron Boadu speelden zondag een ongelukkige rol bij het duel tussen OGC Nice en AS Monaco. Stengs veroorzaakte een penalty en leidde zo de 2-2 van de Monegasken in, Boadu faalde in de slotfase oog in oog met doelman Walter Benítez.

Nice
Nice
2 - 2
Monaco
Monaco

Stengs begon net als Pablo Rosario in de basis bij de thuisploeg, waar Justin Kluivert negentig minuten op de bank bleef. Aan de zijde van Monaco moest Boadu genoegen nemen met een invalbeurt van tien minuten. Dankzij een doelpunt van Aleksandr Golovin kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong, maar het duel ontbrandde pas echt na de pauze.

Andy Delort, die na een kwartier de geblesseerde Kasper Dolberg afloste, en Hicham Boudaoui kantelden de wedstrijd in het voordeel van Nice (2-1). Diep in de tweede helft kon Monaco door een slordig moment van Stengs vanaf de stip langszij komen. De voormalig AZ-aanvaller werkte Caio Henrique onreglementair tegen de grond, waarna Wissam Ben Yedder het buitenkansje koel benutte (2-2).

Boadu
In de slotfase kreeg zowel Nice als Monaco nog een uitgelezen mogelijkheid om het duel in het slot te gooien. Amine Gouiri schoot een penalty ruim naast (en scheurde vervolgens uit frustratie zijn shirt kapot), aan de andere kant vergat Boadu zijn zelfvertrouwen op te krikken. De twintigjarige Nederlander dook in zijn eentje op voor het doel van Nice, maar zijn inzet stuitte op doelman Walter Benítez.

Door de puntendeling handhaaft Nice zich in de top van de Ligue 1, terwijl Monaco genoegen moet nemen met een plaats in het rechterrijtje.