Nederlandse investeerder wil ver gaan voor redding Vitesse

Reacties

Onder steeds hoger wordende druk werkt Vitesse aan een oplossing voor de acute problemen van de club. De Arnhemmers werken met ondernemer Guus Franke aan een reddingsoperatie. Franke wil ver gaan om tot een akkoord te komen met Coley Parry, die Vitesse met een miljoeneninvestering in zijn greep heeft.

Nederlandse investeerder wil ver gaan voor redding Vitesse

Franke hoopte eerder met een Amerikaanse partij een overname van Vitesse te regelen. Die partij, Frank McCourt die ook eigenaar is van Olympique Marseille, kwam er alleen niet uit met Parry en haakte af. De Amerikaan is de grootste schuldeiser van de club en heeft ruim veertien miljoen euro tegoed.

McCourt haakte af, maar Franke bleef met Vitesse werken aan een oplossing. De ondernemer, eigenaar van een investeringsmaatschappij met een miljardenomzet, is bereid om ver te gaan om Parry tegemoet te komen. Een akkoord met Parry is cruciaal voor het voortbestaan van Vitesse. Daarnaast is Franke bereid om een miljoeneninvestering te doen in Vitesse en de komende jaren tekorten te dekken.

Vitesse leverde afgelopen maandag een begroting in, maar die is niet sluitend. Hierop begon de licentiecommissie aan het proces tot intrekking van de licentie. Maandag wordt dat besluit definitief genomen, tenzij Vitesse voor die tijd nog tot een oplossing komt. De Arnhemse club wil koste wat kost zondagavond of maandagochtend tot een deal komen met Franke en Parry, zodat de licentiecommissie dat maandag nog kan meenemen tijdens de vergadering.

Mocht Vitesse de licentie alsnog kwijtraken, dan kan de club nog in hoger beroep. Op die manier kan tijd worden gevonden om alsnog tot een akkoord te komen. Na een beroepszaak zijn eventueel juridische stappen mogelijk.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.