Nederlands toptalent trefzeker bij oefenzege Bayern op PSG

Reacties

Bayern München is succesvol aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen door in de eerste wedstrijd onder Niko Kovac direct te winnen van Paris Saint-Germain. Zonder WK-sterren en mét Arjen Robben en Joshua Zirkzee (foto) wonnen de Duitsers met 3-1.

Nederlands toptalent trefzeker bij oefenzege Bayern op PSG

Het Wörthersee Stadion in het Oostenrijkse Klagenfurt was het decor voor de eerste wedstrijd van beide ploegen in het kader van de International Champions Cup. PSG begon aan het oefenfestijn met een ploeg waarvoor het predicaat B-team nog te vleiend is. Het gehaalde Juventus-icoon Gianluigi Buffon begon wel onder de lat en zag voor zich van de vaste namen enkel Adrien Rabiot in actie.

Een van de grote PSG-talenten opende wel de score. Timothy Weah zorgde na een halfuur voor de 0-1. De zoon van George Weah rondde koeltjes af na een dieptepass. Een antwoord van het op papier sterkere Bayern bleef even uit, maar kwam er in de zestigste minuut alsnog. Javi Martínez kopte raak uit een hoekschop van Arjen Robben, die luttele tellen later het veld verliet.

Kovac gaf in het laatste halfuur volop kansen aan talenten, onder wie Zirkzee. Nadat Renato Sanches uit een directe vrije trap voor de 2-1 had gezorgd, nam de zeventienjarige Nederlander het slotakkoord voor zijn rekening. De spits die vorige zomer werd overgenomen van Feyenoord liep alert mee na een crosspass en tikte uit een voorzet vanaf rechts van dichtbij prima binnen: 3-1.

Voor Bayern München begint het seizoen officieel op 12 augustus. Dan is Eintracht Frankfurt de tegenstander bij de strijd om de Duitse Super Cup. De Bundesliga begint voor de Duitse kampioen pas op 24 augustus met een thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim.

Paris Saint-Germain speelt op 4 augustus al om de Franse Super Cup. AS Monaco is dan de tegenstander van de ploeg van Thomas Tuchel, de opvolger van Unai Emery. Een week later begint de Ligue 1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.