Nederlands toptalent tekent langverwachte nieuwe contract bij Juventus

Reacties

Dean Huijsen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Juventus. De achttienjarige verdediger lag tot de zomer van 2024 vast in Turijn en tekent nu bij tot medio 2027. De Nederlander zette afgelopen seizoen een grote stap in zijn ontwikkeling bij De Oude Dame.

Nederlands toptalent tekent langverwachte nieuwe contract bij Juventus
© Pro Shots

Huijsen speelt sinds de zomer van 2021 bij Juventus, waar hij vorig seizoen doorstroomde naar de Onder-19. Binnen een half jaar hevelde de club hem over naar het beloftenelftal, dat in de Serie C speelt. Huijsen kwam daar tot negentien wedstrijden waarin hij drie keer scoorde. Daarnaast was hij actief in de UEFA Youth League.

De contractverlenging bij Juventus diende zich al langer aan. Toen VI in februari sprak met Huijsen, meldde de jonge verdediger al dat er een verbintenis tot de zomer van 2027 voor hem klaar lag. 'Er werd de laatste tijd wel wat gebeld, ja. Maar ik heb het naar mijn zin bij Juventus. Ik doe het hier goed en het leek me ook oneerlijk naar Juventus toe om dan te vertrekken. De club is enthousiast over mij, daar zijn mijn familie en ik heel blij mee.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Massimiliano Allegri nam Huijsen eerder op in de Europa League-selectie van Juventus. 'Ik wil in het eerste komen, dat is ook het idee van de club. De laatste stap daarnaartoe is het moeilijkst. Misschien komt er eerst een verhuurperiode, maar direct doorstromen kan natuurlijk ook. Je weet het nooit. Ja, stiekem hoop ik wel een keer te mogen invallen bij het eerste. Al is het maar een seconde, dat zijn geweldig zijn.'

Lees op VI PRO het interview met Dean Huijsen, die hoopt op een debuut in het eerste elftal van Juventus:

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.