Nederlands succes bij Toulouse in duel dat wordt gestaakt wegens traangas

Reacties

Toulouse-spelers Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen hebben zich zondag laten gelden tegen Montpellier. De competitiewedstrijd werd in de tweede helft tijdelijk stilgelegd, nadat de politie in het uitvak met traangas had gespoten. De spelers op het veld hadden daar ook last van.

Nederlands succes bij Toulouse in duel dat wordt gestaakt wegens traangas
© Pro Shots
Toulouse
Toulouse
4 - 2
Montpellier
Montpellier

De derby tussen Toulouse en Montpellier werd ontsierd door verschillende incidenten in het stadion en na een klein uur werd het dieptepunt bereikt. Politieagenten stormden het vak met de meegereisde Montpellier-fans in en gebruikten traangas in een poging om de rellen in de kiem te smoren. Dit kwam ook op het veld, waardoor het duel gepauzeerd werd.

Toulouse stond op dit moment al op een 4-1 voorsprong, mede dankzij doelpunten van Spierings (1-1) en Aboukhlal (2-1). Van den Boomen was goed voor twee assists en Aboukhlal bereidde ook nog een goal voor. Thijs Dallinga stond in de spits bij Toulouse, maar slaagde er niet in om te scoren. Kort na de 4-2 van Elye Wahi werd Dallinga, net als Aboukhlal, vervangen.

Voor Toulouse, dat door twee gele kaarten voor Mikkel Desler met tien man eindigde, betekende dit de derde overwinning van het seizoen. De promovendus heeft nu elf punten en staat twaalfde in de Ligue 1. Vrijdag wacht een bezoek aan het Olympique Lyon van Peter Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.