Nederlands elftal krijgt opnieuw niet met Douvikas te maken

Reacties

Gustavo Poyet heeft de Griekse selectie bekendgemaakt voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland (uit) en Nederland (thuis). Een opvallende afwezige in de 27-koppige groep is voormalig Eredivisie-topscorer Anastasios Douvikas.

Nederlands elftal krijgt opnieuw niet met Douvikas te maken
© Pro Shots
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Douvikas maakte in het afgelopen seizoen negentien competitiedoelpunten voor FC Utrecht en verdiende daar een transfer naar Celta de Vigo mee. In Spanje scoorde hij tot dusver twee keer; zijn eerste doelpunt voor Celta was in de uitwedstrijd tegen Barcelona.

Douvikas hoopte hiermee de aandacht van Poyet te hebben getrokken, maar de bondscoach ziet geen reden om de vijftienvoudig international terug bij de selectie te halen. Douvikas werd ook bij de vorige interlandperiode, in september, niet geselecteerd.

AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis zit wel gewoon bij de Griekse selectie. Vorige maand was hij in de uitwedstrijd tegen Nederland (3-0) basisspeler. Datzelfde gold toen voor Pantelis Hatzidiakos, de verdediger die afgelopen zomer van AZ naar Cagliari ging.

Griekenland staat na vijf wedstrijden derde in Groep B. Het heeft evenveel punten als Nederland (negen), maar de ploeg van Ronald Koeman staat pas op vier duels.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.