Nederlands duo verlaat Australië wegens persoonlijke redenen

Reacties

Richard van der Venne keert een jaar na zijn overstap naar Australië terug naar Nederland. Persoonlijke redenen bewegen de 31-jarige middenvelder ertoe voortijdig te vertrekken bij Melbourne City.

Nederlands duo verlaat Australië wegens persoonlijke redenen
© Pro Shots

Van der Venne tekende vorig jaar transfervrij bij de huidige kampioen van Australië na twee verdienstelijke seizoenen bij RKC Waalwijk in de Eredivisie. Ook in Melbourne was de Brabander ondanks een kuitblessure op dreef met zeven goals en vijf assists. De club wilde hem dan ook graag behouden, maar heeft begrip voor zijn privésituatie.

'Het is een moeilijke beslissing om Melbourne City te verlaten, maar ik moet mijn familie op de eerste plaats zetten', zegt Van der Venne, die nog een doorlopend contract tot medio 2024 had, dinsdagochtend op de clubwebsite. 'Ik ben de club dankbaar voor het begrip en ik zal dit speciale seizoen in Melbourne altijd onthouden.'

Ook Thomas Lam laat Melbourne City na een seizoen weer achter zich. De in Amsterdam geboren international van Finland, die voor AZ, PEC Zwolle en FC Twente speelde, is in afwachting van zijn tweede kindje en wil daarom dichter bij zijn familie zijn. 'Het was een moeilijke beslissing, want we hebben genoten van elke minuut hier in Melbourne.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. van der Venne
Meer over R. van der Venne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.