Nederlanders van Atalanta spelen gelijk in Lissabon tijdens vervroegd duel

Sporting Portugal heeft Atalanta in het heenduel van de achtste finales van de Europa League op een gelijkspel gehouden. Het duel werd al op woensdag afgewerkt, omdat stadgenoot Benfica donderdag tegen Rangers ook Europees in actie moet komen. De UEFA wil daarmee twee duels in dezelfde stad voorkomen.

Sporting Lissabon
1 - 1
Atalanta Bergamo

Slechts één Nederlander begon in de basis bij het duel tussen Sporting en Atalanta. Marten de Roon stond als aanvoerder aan de aftrap bij de Italianen. Bij Atalanta waren Hans Hateboer, Mitchel Bakker en Teun Koopmeiners reserve, bij Sporting zagen we Jeremiah St. Juste op de bank plaatsnemen.

De bezoekers uit Bergamo hadden het betere van het spel, maar kwamen na een kwartier wel op achterstand. Francisco Trincão had een prachtige steekpass in huis en Paulinho rondde fraai af met links.

De koploper van Portugal kon die voorsprong niet vasthouden tot de rust, want in de 39ste minuut zorgde een oud-PSV'er voor de gelijkmaker. Gianluca Scamacca profiteerde van een foutje in de Sporting-defensie en schoot hard raak.

Na rust kwam St. Juste binnen de lijnen en de verdediger zag zijn ploeg aan het begin van de tweede helft goed wegkomen. Ademola Lookman speelde zich knap vrij, maar raakte de paal. Niet veel later vond ook Sporting het houtwerk toen aanvoerder Sebastián Coates een voorzet op de paal kopte.

In de slotfase maakte Atalanta de meeste aanspraak op de overwinning, maar ook met de invalbeurt van Koopmeiners bleef de 1-2 uit. Even leek de miljoenenaankoop van Atalanta - El Bilal Touré - met een omhaal nog voor de beslissing te zorgen, maar de Malinees stond nipt buitenspel. Zo eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.