Nederlanders handhaven perfecte score met Ludogorets

Het Bulgaarse Ludogorets heeft in de poule van PSV uit drie wedstrijden de volle buit gepakt. Ook het derde groepsduel, op bezoek bij Chornomorets Odessa, leverde een zege op: 0-1.

Voormalig Willlem II’er Virgil Misidjan (rechts op de foto) begon in Oekraïne in de basis bij de Bulgaarse bezoekers, waar verdediger Mitchell Burgzorg (links) op de bank zat. Vleugelspits Misidjan kon zich in de weinig verheffende eerste helft niet onderscheiden, maar dat lukte zijn ploeggenoot Hristo Zlatinski op slag van rust wél. Hij schoot de bal binnen uit een vrije trap, met hulp van de blunderende doelman Dmytro Bezotosny, en zorgde voor de 0-1 ruststand.

Kort na de pauze kreeg Misidjan wel een mogelijkheid, maar zijn schot miste het doel. De betere kansen bleven daarna voor de Bulgaren, maar langzamerhand besloten de Oekraïners toch wat meer aan te dringen. Echt gevaarlijk werden ze niet, en omdat ook onder anderen Misidjan niet tot scoren kwam voor Ludogorets, bleef het 0-1.

De Bulgaarse kampioen blijft daarmee aan kop in Groep B met de maximale score uit drie wedstrijden, Chornomorets staat derde met drie punten. PSV stijgt door de 0-0 bij hekkensluiter Dinamo Zagreb naar plaats twee met vier punten.