NEC ziet Márquez vertrekken en houdt hoop op El Karouani

Reacties

Iván Márquez is bezig aan zijn laatste maanden bij NEC. De Spaanse verdediger is er niet uitgekomen met de club over de verlenging van zijn aflopende contract. Met Souffian El Karouani volgt deze week een laatste gesprek.

NEC ziet Márquez vertrekken en houdt hoop op El Karouani
© Pro Shots

Márquez (28) is bezig aan zijn tweede seizoen bij NEC en liet vorige zomer al weten dat hij een langer verblijf in Nijmegen zag zitten. De Spanjaard herhaalde die wens later en zei zelfs dat hij voor vier of vijf jaar wilde tekenen, maar zijn eisen bleken te hoog te zijn. NEC wil en kan daar niet aan voldoen.

'In deze fase van zijn carrière kijkt hij naar meer financiële zekerheid', vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de clubwebsite. 'We hebben hem een uiterst bod gedaan, welke hij heeft afgeslagen. Uiteraard balen we daarvan, maar dat is zijn goed recht. De komende maanden is Iván nog een belangrijke schakel in de selectie van NEC.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

NEC houdt de deur nog open voor El Karouani, ondanks een eerder gestelde deadline van 1 april. 'Mensen moeten niet onderschatten wat een dergelijke situatie met een speler doet en Souffian heeft me nog enkele dagen bedenktijd gevraagd. Ik heb hem duidelijkheid over de kaders van de nieuwe overeenkomst gegeven, waardoor hij alles goed in kaart heeft.'

NEC pikte de 22-jarige El Karouani in 2017 op bij Elinkwijk. De linksback speelde toen nog als middenvelder, maar maakte voor zijn doorbraak in het seizoen 2020/21 de overstap naar de defensie. Sinds dat seizoen, waarin NEC promoveerde naar de Eredivisie, is El Karouani de vaste linksback in het elftal van trainer Rogier Meijer. Dit seizoen won hij de concurrentiestrijd van Calvin Verdonk. In 2021 debuteerde El Karouani in het nationale elftal van Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.