NEC zet verontrustende start voort bij rentree Barreto

Reacties

NEC maakt in de voorbereiding nog maar weinig indruk. De Nijmegenaren verloren zaterdag met 3-0 van SV Straelen, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Regionalliga West, het vierde niveau van Duitsland. Édgar Barreto maakte in Duitsland zijn rentree.

NEC zet verontrustende start voort bij rentree Barreto
© Pro Shots

Trainer Rogier Meijer leek zijn beoogde basiself het veld in te sturen tegen Straelen, met op het middenveld naast Barreto ook de teruggekeerde Jordy Bruijn en de talentvolle Dirk Proper. Voor de Paraguayaan was het zijn eerste officieuze optreden voor NEC sinds 2007. De middenvelder kwam deze zomer over van Sampdoria, maar ontbrak in eerdere oefenduels nog vanwege lichte blessures.

Toen het voor NEC misging tegen Straelen, zat Barreto echter alweer aan de kant. De routinier speelde een helft mee en werd daarna vervangen door Syb van Ottele. Vanaf de kant zag hij de Duitsers na zeventig minuten de score openen. Twaalf minuten later stond het 3-0 en was de wedstrijd beslist. Ferry de Regt, die eerder jarenlang in Nederland speelde, was verantwoordelijk voor de tweede goal van Straelen.

De ploeg van Meijer maakte in de eerdere twee oefenwedstrijden ook al weinig indruk. Tegen de amateurtak, die in de Eerste Klasse uitkomt, werd het 2-2 en eerder deze week boog NEC ternauwernood een achterstand om tegen derdedivisionist UNA (1-3). Over een kleine twee weken, op vrijdag 28 augustus, begint NEC in de Keuken Kampioen Divisie met een bezoek aan SC Cambuur.

Eerder sprak VI met Édgar Barreto over zijn terugkeer bij NEC:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.