NEC wil duidelijkheid van drietal en doet Branderhorst aanbieding

Reacties

NEC wil ook na dit seizoen graag verder met Iván Márquez, Bart van Rooij en Souffian El Karouani. De Nijmeegse club had de aflopende contracten van de drie spelers het liefst al verlengd, maar zij nemen hun tijd met het doorhakken van de knoop over hun toekomst. Ook reservedoelman Mattijs Branderhorst heeft een aanbieding van NEC op zak.

NEC wil duidelijkheid van drietal en doet Branderhorst aanbieding
© Pro Shots

Márquez, Van Rooij en El Karouani zijn dit seizoen vaste waardes in het elftal van trainer Rogier Meijer, maar het feit dat hun contracten in de zomer aflopen, is al het hele jaar een gespreksonderwerp. De spelers gaven verschillende keren, ook in de media, aan te willen blijven, maar een handtekening is nog altijd niet gezet. NEC geeft op de clubwebsite aan dat Márquez, Van Rooij en El Karouani voor 1 april duidelijkheid moeten geven over hun toekomst.

Ook de verbintenis van Branderhorst loopt komende zomer af. De doelman raakte dit seizoen zijn plek kwijt aan Jasper Cillessen en mocht alleen in het KNVB-bekertoernooi nog meedoen. Branderhorst gaf eerder aan dat hij graag gebruik maakt van zijn transfervrije status om een nieuwe club te vinden waar hij meer aan spelen toekomt. Het is niet duidelijk of de keeper een langer verblijf in Nijmegen ziet zitten.

Zoals eerder gemeld heeft NEC de optie tot verlenging in het contract van Elayis Tavsan gelicht. De aanvaller ligt nu tot medio 2024 vast. Ook Jordy Bruijn had zo’n optie in zijn verbintenis, maar die is door NEC niet gelicht. De kans is daardoor aanwezig dat de middenvelder aan het einde van het seizoen vertrekt. Dat geldt hoe dan ook voor Mathias de Wolf, Joep van der Sluijs, Terry Lartey Sanniez en Ilias Bronkhorst. Hun contracten zijn formeel opgezegd en worden niet verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.