NEC wil door met Pastoor, Conboy krijgt mentale steun

NEC hoopt trainer Alex Pastoor op korte termijn te verleiden tot een contractverlenging. Dat nieuws komt niet onverwacht, maar tot dusver hield technisch directeur Carlos Aalbers de kaarten tegen de borst.

NEC wil door met Pastoor, Conboy krijgt mentale steun

Nu erkent hij dat een voortzetting van de samenwerking na dit seizoen de insteek van de aanstaande gesprekken wordt. 'Tijdens het trainingskamp in Portugal gaan we daarover praten met Alex', aldus Aalbers. 'We gaan het gesprek aan en hopelijk komen we er samen uit.'

Pastoor, bezig aan zijn tweede seizoen in Nijmeegse dienst, wil zich nog niet uitlaten over zijn eigen plannen. Momenteel bezet hij met de Nijmegenaren de zevende plek in de Eredivisie.

ConboyAalbers houdt intussen vertrouwen in verdediger Kevin Conboy. De Deen kreeg vlak voor de winterstop, tijdens de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, na een grove charge op Aaron Meijers, alweer zijn derde rode kaart van dit seizoen en werd na afloop hard aangepakt door zijn trainer Alex Pastoor. Die liet duidelijk merken even helemaal klaar te zijn met de speler, die na zijn vorige rode kaart (in het thuisduel met Roda JC, 0-0) al op het matje werd geroepen.

BegripAalbers zegt begrip te hebben voor de reactie van Pastoor. 'Maar ik weet ook hoezeer Kevin zelf met de situatie in zijn maag zit. Tijdens de kerstvakantie stuurde hij me een bericht: ik ben ziek van het afgelopen half jaar. Hij baalt ontzettend van wat er allemaal gebeurd is en hij wil zich verbeteren. Ik geloof dat ook echt. Deze jongen wil graag, té graag zelfs. Misschien is dat wel het probleem. Hij moet rustiger worden in zijn hoofd.’ Aalbers laat weten dat een mental coach zich over Conboy zal buigen. (Geert -Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's