NEC steelt in slotfase punt in Gelderse derby

Vitesse gaf in de slotfase twee punten weg tegen NEC (2-2), maar verdiende de overwinning. De Arnhemmers werden namelijk twee strafschoppen onthouden door arbiter Jan Wegereef.

Kort voor rust zette Santi Kolk Vitesse op 1-0, nadat Wegereef even daarvoor verzuimd had de bal op de stip te leggen na een overtreding op Nicky Hofs. Ook aan het begin van de tweede helft appelleerde de thuisclub tevergeefs om een strafschop, en opnieuw zat Wegereef ernaast.

Het bleef lang 1-0 omdat beide ploegen weinig kansen creëerden. Pas na de 2-0 van Claudemir barstte de wedstrijd helemaal los, de Braziliaan kopte tien minuten voor tijd de tweede Vitesse-treffer binnen. NEC bracht stormram Patrick Pothuizen in en ging vol voor de winst.

In de 87ste minuut was het Ramon Zomer die de aansluitingstreffer maakte en daarna kregen Bjorn Vleminckx en Pothuizen nog grote kansen op de gelijkmaker. Deze kwam er in de laatste minuut ook. Een schot van Arek Radomski verdween via Kevin van Diermen achter Vitesse-doelman Piet Velthuizen: 2-2.

Door de puntendeling komen NEC en Vitesse beide op vijf punten. De club uit Nijmegen heeft echter een wedstrijd minder gespeeld dan Vitesse en staat op basis van doelsaldo twaalfde. De ploeg van trainer Theo Bos bezet de dertiende plaats in de Eredivisie.