NEC op weg naar historisch hoog aantal tegengoals

Reacties

● SC Heerenveen wist in zijn veertien thuiswedstijden dit seizoen pas drie keer de nul te houden. Twee daarvan waren de laatste twee wedstrijden. Tegen NAC Breda (0-0) en PEC Zwolle (3-0).

NEC op weg naar historisch hoog aantal tegengoals

● Alfred Finnbogason maakte tot dusverre 23 treffers dit seizoen. De spits van SC Heerenveen scoorde daardoor in zijn eentje meer dan de drie clubtopscorers van NEC - Michael Higdon (12), Søren Rieks (6) en Christoph Hemlein (4) - samen. Het drietal komt tot 22.

● SC Heerenveen won voor het laatst op 19 maart 2010 van NEC in het eigen stadion (4-1). De drie bezoekjes van NEC daarna leverden alle geen zege op voor de Friezen (2G, 1V).

● Deze ontmoeting was vorig seizoen het debuut van Marco van Basten als Heerenveen-coach in de Eredivisie. NEC won destijds in het Abe Lenstra Stadion met 2-0 door treffers van Melvin Platje en Pavel Cmovs.

● NEC wist van zijn laatste negen Eredivisiewedstrijden er slechts een te winnen. Op 15 februari werd RKC in Waalwijk met 1-3 verslagen. Daarnaast verloor de ploeg drie keer en speelde vijf keer gelijk.

● NEC slaagt er inmiddels al veertig Eredivisiewedstrijden op rij niet in om het eigen doel schoon te houden. Het negatieve record van SVV/Dordrecht ’90 is vooralsnog ver weg. De Dordtenaren behaalden tussen 1984 en 1991 liefst 58 wedstrijden geen clean sheet.

● In het Abe Lenstra Stadion zijn dit seizoen al 58 doelpunten gemaakt. Daarmee is het qua treffers de koploper van alle stadions van de Eredivisie, samen met De Goffert van tegenstander NEC.

● SC Heerenveen is de meest efficiënte ploeg van de Eredivisie. De Friezen ondernamen 327 doelpogingen en zagen 56 daarvan resulteren in een treffer, een percentage van 17,13.

● NEC krijgt daarentegen het eenvoudigst de doelpunten tegen. In totaal 361 keer werd het Nijmeegse doel onder vuur genomen met 69 tegentreffers als gevolg. Een percentage van 19,11 procent.

● De spelers van NEC werden het meest betrapt in buitenspelpositie. Tot dusver al 75 keer.

● NEC stevent af op een negatief clubrecord. De Nijmegenaren incasseerden al 69 treffers in 28 wedstrijden. Het negatieve record staat op 73. Dat was in het seizoen 1995/96. NEC bleef toen via de nacompetitie wel in de Eredivisie.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.