NEC nadert Utrecht en Vitesse met zege in Galgenwaard

FC Utrecht heeft zondag op eigen veld een pas op de plaats moeten maken. Melvin Platje, Erik Falkenburg en Ruud Boymans bezorgden NEC in de Domstad een verdiende zege (0-3).

NEC nadert Utrecht en Vitesse met zege in Galgenwaard

De nederlaag in Nijmegen van 24 november vormde het startpunt van een sterke reeks zonder nederlaag die FC Utrecht in de buurt bracht van de vijf titelpretendenten. En juist NEC zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Jan Wouters een pas op de plaats moet maken.

Na zeven duels zonder nederlaag bleef FC Utrecht met lege handen achter in De Galgenwaard, dat zes duels een onneembaar bastion was geweest. Melvin Platje was verantwoordelijk voor het succes van NEC.

De aanvaller had daar wel de hulp van de Utrechtse defensie voor nodig. Die toonde zich allerminst slagvaardig bij een corner van NEC. De bal belandde daarbij via Edouard Duplan voor de voeten van Platje, die van dichtbij de 0-1 kon aantekenen.

Hoewel de marge klein was, was het wel een verdiende overwinning voor NEC. Met iets meer precisie voor het vijandelijke doel was de ploeg van trainer Alex Pastoor al eerder verzekerd van de drie punten. Onder andere Ryan Koolwijk had het vizier niet op scherp staan, terwijl Erik Falkenburg en Victor Pálsson keeper Robbert Ruiter op hun weg vonden.

De kleine marge bood FC Utrecht zicht op een positief resultaat. Cedric van der Gun had een kwartier voor het einde een uitgelezen kans de stand gelijk te trekken. De aanvaller miste vrij voor keeper Gábor Babos, waarmee hij de teleurstellende middag illustreerde. De inzet van Jacob Mulenga was een kwartier daarvoor op de lat geëindigd.

Zes minuten voor het einde was FC Utrecht definitief gezien. Falkenburg bracht de zekerheid die NEC lang zichzelf had ontzegd. De AZ-huurling speelde zich met een individuele actie vrij en passeerde Ruiter in de korte hoek (0-2). Invaller Boymans maakte het feest in blessuretijd compleet.

Door het resultaat in De Galgenwaard blijft FC Utrecht op een met Vitesse gedeelde vijfde plaats. NEC, dat vorige week de Arnhemse rivaal versloeg, komt weer een stap dichterbij. De Nijmeegse formatie is nog slechts zes punten verwijderd van de vijfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen