NEC licht koopoptie en neemt Spaanse huurling definitief over

Reacties

NEC heeft Rober González definitief overgenomen van Real Betis. De 23-jarige Spanjaard speelde afgelopen seizoen op huurbasis in Nijmegen. NEC licht nu de optie tot koop in de huurovereenkomst, wat uiterlijk op 30 juni moest gebeuren. González tekent tot medio 2027.

NEC licht koopoptie en neemt Spaanse huurling definitief over
© Pro Shots

González was afgelopen seizoen lang niet altijd zeker van een basisplaats, maar toonde zich wel een polyvalente speler. De Spanjaard kan op beide flanken, maar ook als nummer 10 en valse spits uit de voeten. In 36 wedstrijden kwam hij tot tien goals en zes assists.

Alleen de inmiddels vertrokken Magnus Mattsson was bij meer doelpunten van NEC direct betrokken. Logischerwijs wilde de Nijmeegse club dolgraag door met González. 'We hebben de tijd genomen om de optie van Rober te lichten, omdat hij na een periode om te wennen een erg goede tweede seizoenshelft heeft gespeeld', vertelt technisch directeur Carlos Aalbers.

'Hij kan op verschillende posities uit de voeten en combineert een goede techniek met rendement', vervolgt de td. 'We zijn blij dat we Rober nu definitief kunnen binden aan onze club en hopen dat hij de ingezette lijn gaat doorzetten.'

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.