NEC legt met Deense international opvolger Schøne vast

NEC heeft zich versterkt met twee spelers. De Deense international Sören Rieks (25, foto) komt evenals de Duitser Marcel Stutter (24) de Nijmeegse gelederen versterken.

NEC legt met Deense international opvolger Schøne vast

Rieks is drievoudig Deens international en kan zowel in de aanval als op het middenveld uit de voeten. Hij komt over van het Deense Esjberg FB en tekent tot medio 2015. Rieks toonde zich in Denemarken behoorlijk productief met 48 goals in 167 wedstrijden. Hij kan worden gezien als de vervanger van de naar Ajax vertrokken Lasse Schøne.

Stutter maakte in Nijmegen indruk tijdens een stage. De middenvelder, afkomstig van de Duitse amateurclub SV Holzwickede, verdiende daarmee een verbintenis tot de zomer van 2013.

Beide aanwinsten vertellen op de clubwebsite uit te kijken naar hun nieuwe omgeving. 'In de Nederlandse competitie wil ik me verder ontwikkelen', aldus Rieks.

Technisch Directeur Carlos Aalbers is vooral blij met de komst van de Deense international. 'Sören is een uitstekende aanwinst voor de selectie van NEC. We halen met hem een technisch vaardige speler in huis die per seizoen altijd goed is voor een aantal doelpunten of assists. Hij kan zowel als linksbuiten als aanvallend op het middenveld ingezet worden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's