NEC krijgt de kansen, Heerenveen pakt de zege

SC Heerenveen heeft de onverwachte nederlaag tegen De Graafschap van een week geleden gecompenseerd met een gestolen overwinning bij NEC. De Friezen waren de onderliggende partij in DEe Goffert, maar pakten wel drie punten.

NEC krijgt de kansen, Heerenveen pakt de zege

NEC speelde leuk voetbal, kreeg ook kansen, maar het missen van de mogelijkheden loopt tot dusverre een beetje als een rode draad door het seizoen van de Nijmegenaren. Ook Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche hoefde niet te buigen.

Op een dramatisch slechte grasmat bleef Heerenveen met veel moeite op de been. Dat gold letterlijk voor Kristian Bak Nielsen die na een sliding doorgleed tot buiten de lijnen en tegen een muurtje knalde. De verdediger kwam de tweede helft niet meer terug.

Met zijn eerste competitietreffer voor SC Heerenveen besliste Jakob Poulsen de wedstrijd. De Deen kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied in bezit, speelde een tegenstander uit en rondde af met een hard en laag schot dat doelman Gábor Babos te machtig was.

Met 23 punten uit dertien wedstrijden deelt Heerenveen de vierde plaats in de Eredivisie met FC Twente. NEC blijft steken op de dertiende plaats met elf punten.

Bekijk hier al onze video's