NEC is koppositie alweer kwijt, wondergoal van Schuurs bij Fortuna

NEC is de koppositie in de Jupiler League al na twee speelrondes weer kwijt. De Nijmegenaren morsten punten op bezoek bij SC Cambuur, terwijl achtervolgers Jong Ajax en Fortuna Sittard wel een zege boekten. De Amsterdamse beloften gaan nu weer aan de leiding.

SC Cambuur - NEC 1-1
Koploper NEC moest even wachten op de openingstreffer tegen SC Cambuur. De formatie van trainer Pepijn Lijnders kreeg voldoende kansen op een goal, die uiteindelijk na 42 minuten viel via Anass Achahbar, die de bal als laatste raakte na een vrije trap van Arnaut Groeneveld. Daarvoor waren Steeven Langil en Ferdi Kadioglu al dicht bij een treffer.

Zo ging NEC met een voorsprong de rust in, maar die werd al vroeg in de tweede helft ongedaan gemaakt door Cambuur-linksback Jordy van Deelen, die de bal op fraaie wijze over doelman Joris Delle werkte na een goede pass van Daniel Crowley. Beide teams scoorden daarna niet meer. NEC kreeg via Kadioglu nog goede mogelijkheden, terwijl Delle aan de andere kant reddend optrad op een poging van Crowley.

NEC zakt naar de tweede plaats in de Jupiler League en heeft 60 punten, één minder dan Jong Ajax en vier meer dan Fortuna Sittard.

De Graafschap - Jong Ajax 2-4
De Amsterdammers openden al vroeg de score via Kaj Sierhuis, maar stonden bij rust toch op 1-1 nadat Daryl van Mieghem na een klein uur een fout op het middenveld afstrafte door doelman Norbert Alblas te passeren. Sierhuis was er vervolgens ook in de tweede helft vroeg bij om te scoren. Na vijftig minuten zorgde hij na een solo voor 1-2.

De Graafschap vocht zich opnieuw terug in de wedstrijd. De beloning volgde na 78 minuten toen Youssef El Jebli een voorzet van Myenty Abena tegen de touwen werkte. Daarna ging het echter helemaal mis voor de Doetinchemmers. Jong Ajax kreeg na 85 minuten een strafschop en Sven Nieuwpoort kreeg een rode kaart voor de overtreding die eraan vooraf ging. Sierhuis zorgde voor 2-3 en vervolgens kreeg ook Abena de rode kaart, waardoor De Graafschap het duel met negen spelers eindigde. Ché Nunnely maakte er daarna ook nog 2-4 van.

FC Oss - Fortuna Sittard 1-2
Fortuna heeft de smaak weer te pakken in de Jupiler League. De Limburgers bogen tegen FC Oss een achterstand om. De thuisploeg kwam na een dik half uur op voorsprong via Richard van der Venne. Aanvoerder Perr Schuurs zorgde een tien minuten later voor de weergaloze gelijkmaker door een veroverde bal vanaf zo'n dertig meter in een keer op zijn schoen te nemen. Zijn schot zeilde hard in de kruising.

Het werd er na rust nog mooier op voor Fortuna. Na een aanval via de rechterkant bereikte Lars Hutten ploeggenoot Stefan Askovski, die de bal binnen schoof en Fortuna zo op 1-2 zette. De Limburgers mogen nog altijd hopen op het kampioenschap, want de achterstand op nummer twee NEC bedraagt nu vier punten.

Go Ahead Eagles - Telstar 1-1
Telstar had eveneens kunnen inlopen op NEC, maar liet twee punten liggen op bezoek bij Go Ahead Eagles. De ploeg staat nu op 52 punten, acht minder dan de Nijmegenaren. Go Ahead opende via Givan Werkhoven de score. Clubtopscorer Andrija Novakovich zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Jong PSV - FC Volendam 2-1
De beloften van PSV wonnen weer eens na vier duels zonder zege. FC Volendam was het slachtoffer en lijkt de draad na een goede periode de laatste weken toch enigszins kwijt. Donyell Malen opende al na acht minuten de score voor Jong PSV en de voorsprong werd na rust verdubbeld door Matthias Verreth. Even later moesten de bezoekers uit Volendam ook nog met tien man verder nadat verdediger Ties Evers zijn tweede gele kaart pakte en moest inrukken. Marco Tol maakte het in de slotfase nog wel even spannend door voor 2-1 te zorgen.