NEC heeft succesformule in play-offs gevonden en ruikt de Eredivisie al

Reacties

Zeven goals voor, nul tegen. Het is de overtuigende score van NEC na twee wedstrijden in de play-offs. En dus geloven ze in Nijmegen volop in promotie naar de Eredivisie, nu de finale om de play-offs is bereikt.

NEC heeft succesformule in play-offs gevonden en ruikt de Eredivisie al
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade

NEC was zaterdag met 4-0 te sterk voor Almere City FC en denderde donderdag tegen Roda JC (3-0) door. Trainer Roger Meijer was na afloop dan ook heel tevreden over wat zijn ploeg liet zien. 'We hebben heel compact en volwassen verdedigd. Dat wordt in Nederland soms lelijk gevonden als je zo speelt, maar het is geoorloofd. En dat hebben ze fantastisch uitgevoerd.' Meijer constateerde verder dat de goals van NEC precies op het juiste moment vielen. Na rust speelde zijn ploeg het vervolgens zakelijk uit.

Het 'staat het op dit moment goed', moest Meijer toegeven voor de camera van ESPN. Dat beaamde ook Rens van Eijden. 'Net als tegen Almere City gaven we weinig weg, terwijl we zelf altijd wel kansen krijgen en scoren', vertelde de 33-jarige verdediger. 'Waar we in het verleden door eigen fouten vaak op achterstand kwamen, hebben we nu een solide verdediging en komen we zelf op voorsprong. Dat is wel lekker en dan heb je ook het gevoel dat het goed valt, dat we niks weggeven en zit er vertrouwen in de ploeg.'

En dus ruikt Van Eijden de Eredivisie al, erkende de routinier met een lach op zijn gezicht. 'Voor ons is belangrijk dat we hetzelfde spelen als vandaag en afgelopen donderdag. Dan hebben we een heel goede kans.' Meijer bleef voorzichtig. 'We zijn hartstikke blij, maar we hebben nog een wedstrijd die we moeten winnen. We zijn dichterbij dan toen we begonnen, maar we moeten rustig blijven.' Wie zijn ploeg treft, maakt de trainer niet uit. 'We moeten zorgen dat we dit blijven leveren, dan maken we een goede kans.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 20 mei 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.