NEC heeft bijna altijd minder balbezit dan tegenstander

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC en FC Twente treffen elkaar in de 'late' wedstrijd op zaterdagavond.

NEC heeft bijna altijd minder balbezit dan tegenstander
Speelronde: 14
Aftrap: zaterdag 26 november, 20.45 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• NEC is een van de vele clubs die dichtbij elkaar staan in de onderste regionen. De Nijmegenaren hielden na dertien duels slechts drie clubs onder zich, maar dat kan in negatieve of positieve zin snel veranderen. FC Twente mag zich met twintig punten een subtopper noemen.

• Het duel tussen NEC en FC Twente staat in het kader van de Eredivisie alweer voor de veertigste keer op het programma. De Nijmegenaren sleepten negen keer de overwinning uit het vuur en gingen twintig keer onderuit. Tien keer voegden beide teams een punt toe aan het totaal na een onderlinge confrontatie.

• NEC zette slechts twee van de laatste zestien duels in de Eredivisie in winst om. SC Heerenveen (2-1) en Roda JC Kerkrade (0-1) bleken niet opgewassen tegen de Nijmegenaren.

NEC heeft dit seizoen grote moeite met het maken van doelpunten.
NEC heeft dit seizoen grote moeite met het maken van doelpunten.

• Met tien goals na dertien speelrondes is NEC bezig aan zijn minst productieve seizoen sinds de jaargang 2006/07. Vorig seizoen had alleen Christian Santos, thans actief voor Alavés, al tien keer gescoord in de eerste dertien wedstrijden.

• NEC kreeg deze jaargang als enige club nog geen strafschop voor of tegen. Go Ahead Eagles bijvoorbeeld mocht al vier penalty's nemen.

• In twaalf van de dertien Eredivisie-wedstrijden had NEC minder balbezit dan de tegenstander. Alleen in het duel met FC Utrecht (1-1) koesterden de Nijmegenaren vaker de bal.

• FC Twente is inmiddels al acht competitieduels ongeslagen. De Tukkers speelden wel vijf van de laatste zes wedstrijden gelijk, waaronder tegen PSV.

• De ploeg van coach René Hake verzamelde tot nu toe al twintig punten. Vorig seizoen stonden de Tukkers op slechts negen punten na dertien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.