NEC hard op weg naar recordaantal tegendoelpunten

Reacties

● FC Utrecht worstelt op vreemde bodem. Waar de ploeg van Jan Wouters in het eigen stadion 25 punten verzamelde (in veertien duels), sprokkelde FC Utrecht uit slechts vijf punten bij elkaar (in dertien duels).

NEC hard op weg naar recordaantal tegendoelpunten

● In uitwedstrijden maakte FC Utrecht pas negen doelpunten. Alleen SC Cambuur maakte er na de eerste 27 speelronden minder, namelijk acht. De Leeuwarders speelden wel een wedstrijd meer op vreemde grond.

● FC Utrecht verloor tien keer in een uitwedstrijd, het meest van alle teams in de Eredivisie.

● Voor de zeventigste keer staan NEC en FC Utrecht tegenover elkaar in de Eredivisie. FC Utrecht won dertig keer, de Nijmegenaren 23 keer. Zestien keer was er een remise. FC Utrecht maakte met 92 goals er zes meer dan NEC (86).

● Van de huidige NEC-selectie wist geen enkele speler in Eredivisieverband tegen FC Utrecht te scoren. Niet namens NEC, maar ook niet voor clubs waar ze eerder onder contract stonden.

● Bij NEC sloeg keeper Kalle Johnsson nog geen minuut over dit Eredivisieseizoen. Bij FC Utrecht geldt dit voor geen enkele speler. Jens Toornstra maakte de meeste minuten. De middenvelder speelde 2.422 van de mogelijke 2.430.

● FC Utrecht won voor het laatst op 7 december 2008 van NEC in Nijmegen (1-2). Goals van Simon Cziommer en Cedric van der Gun maakten de openingstreffer van Saidi Ntibazonkiza ongedaan.

● NEC incasseerde in zijn laatste 39 Eredivisiewedstrijden telkens minimaal één treffer.

● NEC is de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen clean sheet verzamelde deze jaargang.

● FC Utrecht won voor het laatst op 30 november een uitwedstrijd (1-2 van Heracles Almelo). Inmiddels wacht de ploeg van Jan Wouters alweer vijf duels op vreemde grond op een zege (1G, 4V).

● Bovendien incasseerde FC Utrecht in zijn laatste twintig uitwedstrijden telkens minimaal een treffer.

● NEC is hard op weg om een negatief clubrecord uit de boeken te krijgen. In het seizoen 1995/96 kreeg het 73 tegengoals. Dit seizoen, met nog zeven wedstrijden te spelen, staat de teller al op 67 tegentreffers.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.