NEC hard onderuit, Jong PSV wint Eindhovense derby in extremis

Het is nog geen droomseizoen voor degradant NEC. De formatie uit Gelderland hoopt zo snel mogelijk weer richting de Eredivisie door te stoten, maar kreeg vrijdagavond een flink pak slaag van FC Den Bosch: 3-0.

FC Den Bosch – NEC 3-0
Zo vlekkeloos als het vorige seizoen in de Jupiler League verloopt het nog niet bij NEC. De degradant met titelaspiraties speelde op bezoek bij Go Ahead Eagles al gelijk en leed op bezoek bij FC Den Bosch de eerste nederlaag van het seizoen. Dennis Kaars maakte zijn eerste goal in de Jupiler League, nadat keeper Joshua Smits de bal bij het uitverdedigen zo in de voeten van de spits speelde.

Nog voor het half uur werd het zelfs 2-0 in Brabant, Niek Vossebelt kopte raak bij de tweede paal. In de tweede helft kon NEC de aansluitingstreffer niet forceren. In de slotfase werd het via Muhammed Mert zelfs nog 3-0 en miste NEC nog een penalty, Arnaut Groeneveld faalde vanaf elf meter. De Nijmegenaren staan door de nederlaag vijfde, FC Den Bosch pakt de eerste winstpartij van het seizoen en sluit aan in de middenmoot.,

FC Eindhoven – Jong PSV 1-2
Sam Lammers maakte vorig seizoen zeventien doelpunten in de Jupiler League en opende zijn scoreboekje van het nieuwe seizoen vrijdagavond. Na ruim een kwartier kapte hij op de zestien oud-ploeggenoot Augustine Loof uit, waarna de spits van Jong PSV beheerst raak schoot.

De stadsgenoot had echter snel een antwoord klaar via Mart Lieder. Hij vond de linkerhoek met een zacht schot, doelman Eloy Room zag er niet goed uit bij de 1-1. De goalie keepte in zijn tweede duel voor Jong PSV een betere tweede helft en Jong PSV kwam in de slotfase weer op voorsprong. Mauro Júnior bezorgde met zijn eerste doelpunt in Nederland Jong PSV de winst.

Go Ahead Eagles – FC Volendam 1-1
Het duel in Deventer begon zeer attractief. Binnen twee minuten viel er aan beide kanten een grote kans te noteren, die voor de thuisploeg ging er meteen in. Vanuit de tegenaanval kreeg Stefano Beltrame veel ruimte, de nieuweling van Go Ahead Eagles schoof beheerst raak.

In de tweede helft werd FC Volendam gevaarlijker en viel de 1-1 ook. Invaller Nick Runderkamp legde de bal panklaar voor voormalig Go Ahead Eagles-spits Teije ten Den, die simpel binnen kon werken. De thuisploeg kon deze klap niet verwerken en mocht uiteindelijk blij zijn dat het bij een remise bleef.

FC Oss – FC Dordrecht 3-1
De thuisploeg toonde ruggengraat na een vroege treffer van FC Dordrecht (Denis Mahmudov). Via Fatih Kamaci (twee doelpunten) en Richard van der Venne stelde de ploeg orde op zaken en pakt het na vier wedstrijden de voorlopige koppositie in de Jupiler League.

De Ossenaren staan samen met MVV aan kop, met tien punten. Jong Ajax komt later in de speelronde in actie, de Amsterdammers hebben als enige ploeg in de competitie nog geen puntenverlies geleden. Als er tegen RKC Waalwijk gewonnen wordt, zijn de beloften de koploper na speelronde vier.