NEC en NAC houden elkaar in evenwicht in matig duel

NEC en NAC Breda hebben in een matige confrontatie met 1-1 gelijkgespeeld. Even leek NAC er na het eerste competitiedoelpunt in ruim 370 minuten met de overwinning vandoor te gaan, maar NEC repareerde de achterstand in de slotfase.

Beide ploegen hadden even de tijd nodig om los te komen, want het eerste serieuze schot op doel viel pas te noteren in de 25ste minuut. Hoewel NEC het meeste balbezit had, was het Antony Lurling die namens NAC met een poging van afstand testte of Gabor Babos wel op zijn post stond, maar de Hongaarse doelman had geen moeite om het schot onschadelijk te maken.

Na nog wat andere mogelijkheden voor Lurling was het tien minuten later tijd voor het eerste wapenfeit van NEC. Jelle ten Rouwelaar bokste het harde schot van Melvin Platje echter uit de korte hoek. Even later was Platje andermaal dicht bij een goal na een steekpass van Søren Rieks, maar zijn stift eindigde op de lat. Ook in de tweede helft bleef NEC domineren. Desondanks was het NAC dat veertien minuten na rust de score opende. Een voorzet van Elson Hooi kwam door klungelig ingrijpen van de NEC-defensie voor de voeten van Lurling (foto boven), die de fout genadeloos afstrafte. Het was het eerste doelpunt voor de Bredanaren in ruim 370 minuten Eredivisievoetbal.

Hoewel NEC na die goal nog even joeg op de gelijkmaker, kreeg NAC bij een uitval een prima mogelijkheid op 2-0, maar Hooi schoot voorlangs. Dat kwam de ploeg van trainer Nebojsa Gudelj tien minuten voor tijd duur te staan. Platje zag de bal na een onvervalste scrimmage voor zijn voeten vallen en schoot kalm raak. In blessuretijd was Leroy George (foto) nog dichtbij de winnende goal, maar zijn schot krulde net over het doel van Ten Rouwelaar.

Zodoende groeit de reeks van NAC zonder clean sheets naar 23 Eredivisieduels. Wel pakt het voor het eerst sinds drie wedstrijden weer een punt, waardoor het op de ranglijst een punt uitloopt op nummer zestien VVV-Venlo. NEC is zesde met 23 punten, maar kan later op de dag nog worden ingehaald door FC Utrecht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.