NEC dicht bij komst Japanse spits Ogawa

Reacties

NEC hoopt spoedig de komst van Koki Ogawa af te ronden. De Nijmeegse club heeft de 25-jarige Japanner in het vizier om de spitspositie te versterken. Volgens Japanse bronnen gaat het om een huurdeal met daarbij een optie tot koop.

NEC dicht bij komst Japanse spits Ogawa
© AFC

Verschillende kranten in Japan maakten maandagavond melding van de aanstaande transfer van Ogawa naar NEC. Dat nieuws wordt vanuit Nijmegen bevestigd. De verwachting is dat de tijdelijke overgang deze week wordt afgerond. Bij NEC wordt Ogawa, die in Japan nog tot begin 2025 vastligt, de opvolger van Landry Dimata. De Belg werd afgelopen seizoen gehuurd van Espanyol en scoorde tien keer in de Eredivisie.

NEC heeft op dit moment in de persoon van Pedro Marques de beschikking over één spits. Ogawa moet de concurrentiestrijd aangaan met de Portugees. De Japanner speelt sinds begin 2022 bij Yokohama en had met 26 doelpunten een belangrijke rol in de promotie naar het hoogste niveau. Daar kwam hij dit jaar in de eerste seizoenshelft tot zes treffers in vijftien duels.

De 25-jarige Ogawa wil graag het avontuur aangaan in Europa. De spits speelde nog nooit buiten Japan. Ogawa doorliep alle nationale jeugdelftallen en debuteerde eind 2019 in de hoofdmacht van Japan. De aanvaller maakte een hattrick tegen Hongkong (5-0), maar kwam daarna niet meer in actie voor de nationale ploeg.

Ogawa moet bij NEC de vierde versterking worden voor het nieuwe seizoen. Eerder trok de Nijmeegse club Mees Hoedemakers, Sontje Hansen en Lars Olden Larsen aan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.