NEC bederft het feestje van FC Twente

FC Twente leek de feestelijke opening van de vernieuwde Grolsch Veste te kunnen vieren met een zege tegen NEC. De gasten uit Nijmegen werkten echter niet mee en forceerden kort voor het einde van de wedstrijd een gelijkspel: 1-1.

NEC bederft het feestje van FC Twente

Joël Tshibamba was de gevierde man bij NEC. De negentienjarige aanvaller maakte als invaller zijn debuut en scoorde drie minuten na zijn entree. Bas Sibum had een groot aandeel in de treffer. Hij had doelman Sander Boschker omspeeld en de bal keurig teruggetrokken op Tshibamba.

Met de gelijkmaker kreeg de avond in Enschede een verrassende wending, want Twente leek lange tijd op weg naar een overwinning. Met een fraaie individuele actie had Eljero Elia de thuisclub op een 1-0 voorsprong gezet. Hoewel Twente weinig indruk maakte leek dat doelpunt voldoende voor drie punten.

NEC probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een paar halve kansen. Rachid Bouaouzan was gevaarlijk met afstandschoten, maar uitgespeelde kansen kregen de gasten niet. Totdat Sibum ontsnapte en Tshibamba bediende.

Met vier punten uit twee wedstrijden is NEC de competitie goed begonnen. Twente, dat zich vorig seizoen nog via de play-offs verzekerde van een plaats in de voorronde van de Champions League, moet vooralsnog genoegen nemen met twee gelijke spelen.

Bekijk hier al onze video's