NEC-aanvaller Cissoko op weg naar Toulouse

Reacties

NEC staat op het punt om Ibrahim Cissoko te verkopen aan Toulouse. De Nijmeegse club heeft een akkoord bereikt over een transfer van de twintigjarige aanvaller, die afgelopen seizoen vooral invaller was bij de ploeg van trainer Rogier Meijer.

NEC-aanvaller Cissoko op weg naar Toulouse
© Pro Shots

Cissoko is een jeugdproduct van NEC. De geboren Nijmegenaar stapte in 2016 over van de opleiding van Vitesse naar die van NEC, waar hij in het seizoen 2021/22 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Cissoko maakte indruk met zijn acties vanaf de linkerflank en zette dat afgelopen seizoen door. Toch kreeg hij zelden de voorkeur in de basis van Meijer.

Dat NEC nu zwicht voor het aanbod uit Frankrijk is dan ook niet gek. De Nijmeegse club heeft deze zomer daarnaast transfers nodig om het begrotingstekort te dekken. Cissoko wordt bij Toulouse ploeggenoot van Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal. Branco van den Boomen vertrekt deze zomer naar Ajax, terwijl ook Stijn Spierings Toulouse verlaat.

De verwachting is dat de transfer van Cissoko bij de duurste uitgaande transfers van NEC gaat horen. Cissoko brengt naar verluidt zo'n drie miljoen euro op. De Nijmeegse club maakte de afgelopen jaren regelmatig klappers met vleugelspelers als Anthony Limbombe, Anthony Musaba en Alireza Jahanbakhsh. Ook zij gingen voor miljoenen weg uit De Goffert.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.