Ndidi bevestigt winterse transfer naar Leicester City

Reacties

Wilfred Ndidi heeft dinsdagavond zijn vertrek naar Leicester City bevestigd. De Nigeriaanse middenvelder deed dit na de competitiewedstrijd die hij met RC Genk speelde tegen AA Gent (2-0). De negentienjarige Ndidi stapt in januari over en ligt voor vijf jaar vast bij The Foxes.

Ndidi bevestigt winterse transfer naar Leicester City

Na het laatste fluitsignaal van het duel met AA Gent nam Ndidi uitgebreid afscheid van het thuispubliek. Ook stond hij stil bij het ontslag van trainer Peter Maes, die maandag werd bedankt voor de moeite en inmiddels is opgevolgd door Albert Stuivenberg.

'Ik wil Peter Maes echt bedanken', zei Ndidi na afloop in de Belgische media. 'Het klopt dat dit mijn laatste wedstrijd was voor Genk. Of ik nu emotioneel ben? Toch wel een beetje, ja. Vooral door de situatie rond Maes. Hij heeft me gemaakt tot de speler die ik nu ben. Ik heb mijn transfer aan hem te danken.'

Het tegen degradatie vechtende Leicester City betaalt de Belgen in eerste instantie zeventien miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 22 miljoen euro. Het is een flinke winstgevende deal voor Genk, dat in januari 2015 'slechts' één ton betaalde om Ndidi over te nemen van het Nigeriaanse Nath Boys FC. Bij de Engelse kampioen moet hij N’Golo Kanté doen vergeten, die in de zomer overstapte naar Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.