Napoli-toekomst Mertens onzeker: 'Als ik vertrek, dan is het met een lach'

Reacties

Het is nog steeds onzeker of Dries Mertens ook na de zomer van 2022 nog voor zijn geliefde Napoli speelt. De 34-jarige Belg heeft een clausule in zijn contract staan die de club op elk moment kan lichten. Het is de vraag of dat nog gaat gebeuren.

Napoli-toekomst Mertens onzeker: 'Als ik vertrek, dan is het met een lach'
© Pro Shots

Na een eerder avontuur bij AGOVV Apeldoorn, waar hij onder anderen met landgenoot Nacer Chadli speelde, werd Mertens in het seizoen 2009/10 opgepikt door FC Utrecht. In de Domstad maakte de lichtvoetige dribbelaar veel indruk. Na twee seizoenen klopte PSV op de deur. De rechtspoot wist ook  daar naam te maken en baarde opzien door zijn productiviteit. In 88 wedstrijden voor de Eindhovenaren wist Mertens 45 keer tot scoren te komen.

Bij Napoli heeft Mertens zich vervolgens opgewerkt tot publiekslieveling en clubicoon. De International arriveerde in 2013 bij de Italiaanse grootmacht en bewees al gauw wéér in staat te zijn om ook op een nog hoger niveau uit te blinken. Hij maakte 141 doelpunten in 376 officiële wedstrijden, waarvan de 122ste de meest historische was. De Leuvenaar kroonde zich met die treffer tot topscorer aller tijden van de club en passeerde daarmee de grootste Napoli-speler aller tijden: Diego Armando Maradona.

Vooralsnog eindigt het negenjarige huwelijk tussen Napoli en Mertens komende zomer. In een interview met Sky Sport Italia bevestigt de Belg het bestaan van de clausule en het uitblijven van een akkoord om langer door te gaan. Druk maakt hij zich er niet om. 'Als de clausule niet wordt gelicht, verlaat ik Napoli met een glimlach. Ik heb altijd gezegd dat ik me hier ontzettend thuis heb gevoeld. Ik heb deze club alles gegeven en deze club heeft hetzelfde voor mij gedaan. Ik hoop hier te blijven, maar als dat niet zo is, schudden we elkaar de hand.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer D. Mertens
Meer over D. Mertens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.