Napoli stelt snel orde op zaken na droomdebuut Harroui

Napoli heeft zijn eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De titelverdediger won op bezoek bij Frosinone, de kampioen van de Serie B van afgelopen seizoen.

Frosinone
Frosinone
1 - 3
Napoli
Napoli

Na de eerste landstitel in 33 jaar raakte Napoli trainer Luciano Spalletti kwijt, terwijl van het kampioenselftal alleen Min-Jae Kim vertrok. Tijdens het uitduel met Frosinone was Jens Cajuste de enige nieuweling in de basis van Napoli, maar de van Stade Reims overgenomen middenvelder beleefde geen debuut om over naar huis te schrijven. Al vroeg in de wedstrijd veroorzaakte de Zweed een strafschop.

Na overleg met de VAR ging de bal op de stip en de penalty werd overtuigend binnengeschoten door Abdou Harroui, die eveneens zijn debuut maakte. De in Leiden geboren middenvelder met een verleden bij Sparta Rotterdam maakte vorige maand de overstap van Sassuolo naar Frosinone, dat dus brutaal de leiding nam tegen de kampioen.

Napoli liet zich echter niet van de wijs brengen en had de schade snel gerepareerd. Nadat Matteo Politano de bezoekers in de 24ste minuut op gelijke hoogte had gezet, vond Giacomo Raspadori elf minuten later opnieuw het net namens Napoli. Zijn treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Drie minuten voor rust was het alsnog raak via Victor Osimhen, die de 1-2 maakte.

Elf minuten voor tijd was het ook Osimhen die de eindstand op 1-3 bepaalde, waardoor trainer Rudi Garcia uitstekend begon aan zijn periode bij Napoli. Volgende week krijgt de kampioen Sassuolo op bezoek.