Napoli spoelt Madrileense kater weg in Verona

Reacties

Napoli heeft de roerige week besloten met een overtuigende 1-3 zege op bezoek bij Chievo Verona. Na het moddergooien tussen trainer Maurizio Sarri en eigenaar Aurelio De Laurentiis, met een mediastilte tot gevolg, lieten de spelers hun voeten spreken.

Napoli spoelt Madrileense kater weg in Verona

Chievo Verona - Napoli 1-3
Napoli bouwde in de beginfase aan een gigantisch overwicht in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Met centrumspits Leonardo Pavoletti in plaats van Dries Mertens hadden de bezoekers in de openingsfase liefst tachtig procent balbezit. De muur van Chievo hield in het eerste half uur echter nog stand. Lorenzo Insigne raakte het aluminium bij een vrije trap en José Callejón volleerde over.

Toch werd al voor rust duidelijk dat Napoli de stevige kater, overgehouden aan het verlies bij Real Madrid in de Champions League, zou wegspoelen met een overtuigende zege. Net als in de Spaanse hoofdstad opende Insigne de score, dit keer na een half uur met een gekruld schot. Zeven minuten later tikte Marek Hamsík (foto) de 0-2 binnen, nadat Insigne de Chievo-defensie had opengespleten met een steekpass op Allan.

De Braziliaanse middenvelder moest vlak voor rust geblesseerd plaatsmaken Piotr Zielinski, die na rust de derde Napoli-goal voor zijn rekening nam. Nadat Jonathan De Guzman (Chievo) en de van een knieblessure herstelde Arek Milik (Napoli) waren ingevallen, deed de thuisploeg nog iets terug via Riccardo Meggiorini. De voorlopige tweede plaats van Napoli (later speelt AS Roma nog) kwam niet meer in gevaar.

Pescara - Genoa 5-0
Bij Pescara beleefde Zdenek Zeman een onvergetelijke rentree. De 69-jarige Tsjech zag dat zijn team binnen een half uur een 3-0 voorsprong nam. Nadat de ploeg in de vijfde minuut een handje werd geholpen door een eigen goal van Lucas Orbán, sloegen even later Gianluca Caprari en Ahmad Benali toe. In de slotfase maakten Caprari en Alberto Cerri de middag nog mooier voor de hekkensluiter, die pas voor de tweede keer won.

Overige uitslagen
Bologna - Internazionale 0-1
Sampdoria - Cagliari 1-1
Udinese - Sassuolo 1-2

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.