Napoli rolt Bologna op dankzij hattrick Mertens

Reacties

Napoli heeft thuis met gemak gewonnen van Bologna. Bij afwezigheid van de geschorste Gonzalo Higuaín groeiden Manolo Gabbiadini en Dries Mertens (samen op de foto) uit tot helden van de avond: 6-0.

Napoli rolt Bologna op dankzij hattrick Mertens

Gabbiadini opende in de tiende minuut de score op aangeven van Mertens, die de voorkeur had gekregen boven Lorenzo Insigne. In de 25ste minuut maakte Gabbiadini er 2-0 van, door een penalty te benutten.

Dertien minuten na de pauze besliste Napoli het duel al. Marek Hamsik speelde Mertens in, waarna de Belg zich knap vrij dribbelde en de bal in de korte hoek schoot. De ex-PSV'er wordt dit seizoen vooral gebruikt als invaller, maar misschien dat hij na het duel met Bologna wat vaker mag starten. Hij schoot in de tachtigste minuut de 4-0 binnen en voltooide acht minuten later zijn hattrick met een mooie knal. David López maakte er in de negentigste minuut zelfs nog 6-0 van.

Door de zege houdt Napoli een klein kansje op de landstitel. Het gat met Juventus bedraagt zes punten. De club uit Turijn speelt woensdag zijn 34ste competitieduel, thuis tegen Lazio. Bologna staat dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.