Napoli en Internazionale beide tevreden met gelijkspel

Napoli en Internazionale waren beide tevreden met het 1-1 gelijkspel dat na negentig minuten op het scorebord stond. Na een aantrekkelijke eerste helft was de tweede helft beduidend minder.

Zowel Napoli als Internazionale moest het stellen zonder hun vedettes. Bij de thuisploeg ontbrak Edinson Cavani vanwege een schorsing en de bezoekers konden niet beschikken over Wesley Sneijder vanwege een blessure. Napoli had een punt nodig om een ticket voor de Champions League veilig te stellen. Internazionale wilde niet verliezen om de tweede plaats te behouden.

Bij Inter deed vooral Samuel Eto'o van zich spreken. De Kameroener was gevaarlijk met schoten van afstand en deed in het eerste bedrijf drie pogingen van buiten het strafschopgebied. De tweede poging, na een kwartier, was de succesvolste en trof prachtig doel. De eerste werd gekeerd door Morgan De Sanctis en de laatste poging eindigde op de paal.

Het tekende de instelling van Inter dat voor beduidend meer speelde dan de winstpremie. Het wilde helder hebben dat ze niet voor niets boven de ploeg uit Napels staan op de ranglijst in de Serie A en zocht de aanval. Het hield niet in dat Napoli zich beperkte tot verdedigen. Ondanks de afwezigheid van Cavani was het met grote regelmaat gevaarlijk via Ezequiel Lavezzi en Juan Zúñiga. De laatste zorgde in de slotseconden van de eerste helft voor de gelijkmaker na een scrimmage voor het doel van Júlio César.

De tweede helft begon ook veelbelovend. Diego Milito speelde zich knap vrij maar trof De Sanctis die de bal knap over werkte. Lavezzi liet zich gelden voor Napoli. Maar naarmate de tweede helft vorderde ging het tempo omlaag en werd het niveau al snel minder. Grote kansen waren er nauwelijks te noteren en de ploegen legden zich nu wel neer bij een voor beide teams bruikbare remise. Foto: VI Images