Napoli droomt van James Rodríguez: is hij de verrassing?

Reacties

James Rodríguez staat voor een nieuwe samenwerking met Carlo Ancelotti. Er zouden al gesprekken tussen zaakwaarnemer Jorge Mendes, de coach en de clubleiding zijn geweest en president Aurelio De Laurenttis heeft de geruchten verder gevoed.

Napoli droomt van James Rodríguez: is hij de verrassing?

De toekomst van James is gecompliceerder geworden door de rentree van Zinedine Zidane als coach bij Real Madrid. De Colombiaan sprak eerder nog de hoop uit een nieuwe kans te krijgen bij Real na twee jaar verhuurd te zijn aan Bayern München, dat zeer waarschijnlijk geen gebruik maakt van de koopoptie. Hij deed die uitspraken in de tijd dat Santiago Solari het nog voor het zeggen had als hoofdcoach in Madrid. De terugkeer van Zidane is slecht nieuws voor de spelmaker, die in de eerste periode onder de Fransman uit de gratie raakte.

Ancelotti biedt wellicht de oplossing. De aanvallende middenvelder werd naar De Koninklijke gehaald in de tijd dat de Italiaan daar trainer was en de twee werkten daar goed samen. Ancelotti was ook de trainer van Bayern toen James in de zomer van 2017 als huurling naar de Duitse kampioen kwam. Een transfer naar Napoli zou dus een derde periode samen betekenen.

Volgens onder andere Corriere del Mezzogiorno is er al gesproken over een reünie. Ancelotti heeft met zaakwaarnemer Mendes om tafel gezeten en de vraagprijs van Real voor de 27-jarige creatieveling zou zo'n zestig miljoen euro bedragen. James ziet volgens de berichten zelf een transfer wel zitten.

Napoli-president De Laurentiis heeft vrijdag bij Sky Sport Italia bij het bespreken van de transferplannen nog aangekondigd maandag met een verrassing te komen. Verder heeft de voorzitter aangegeven dat Napoli zoekt naar een nieuwe spits om te concurreren met Arek Milik. De aanval op Juventus moet komend seizoen heropend worden. De Laurentiis heeft er vertrouwen in dat de nummer twee van Italië groeiende is onder Ancelotti. 'Volgend jaar zijn we sowieso sterker. Carlo heeft ook een seizoen nodig gehad om weer te wennen aan het Italiaanse voetbal. Hij heeft spelers gebruikt waar Sarri niet naar omkeek en moest ze allemaal opnieuw evalueren', aldus de Napoli-baas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.