Nani schiet Man Utd naar moeizame zege op Stoke

Ook de tweede wedstrijd van 2011 is door Manchester United omgezet in een overwinning. In eigen Old Trafford won de ploeg van manager Sir Alex Ferguson moeizaam van Stoke City.

Manchester United - Stoke CityNet als zaterdag bij West Bromwich Albion (1-2) wonnen The Mancunians met veel moeite en opnieuw was er een belangrijke rol weggelegd voor Javier Hernández. Waar de Mexicaanse aanvaller in het uitduel met WBA voor de winnende treffer zorgde, opende hij thuis tegen Stoke City de score. Chicharito werkte in de 27ste minuut achter het standbeen een voorzet van Nani binnen.

Manchester United had eigenlijk de hele wedstrijd een overwicht op eigen veld, maar veel grote kansen leverde dat niet op. In de vijftigste minuut kwamen de bezoekers uit Stoke-on-Trent zelfs op gelijke hoogte toen Dean Whitehead volledig vrijgelaten een voorzet van Tuncay Sanli achter doelman Tomasz Kuszczak kon koppen. Maar lang liet het antwoord van Man Utd niet op zich wachten.

In de 62ste minuut draaide Nani zich goed vrij en schoot de bal met links buiten bereik van Asmir Begovic in de verre hoek. Het bleek uiteindelijk de beslissing te zijn in Manchester, want beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Man Utd komt door de overwinning op 44 punten uit twintig wedstrijden. Drie meer dan stadsgenoot Manchester City dat een duel meer speelde.

Overige uitslagenBlackpool - Birmingham City 1-2Fulham - West Bromwich Albion 3-0 Foto: VI Images