Namli en Ehizibue zorgen voor miljoenenwinst PEC

Reacties

Mede dankzij de transfers van Younes Namli en Kingsley Ehizibue presenteert PEC Zwolle deze week positieve jaarcijfers. De club plust voor bijna 3,4 miljoen euro. En dat terwijl het sportief nog niet echt loopt.

Namli en Ehizibue zorgen voor miljoenenwinst PEC
© Pro Shots

Over het seizoen 2018/19 boekten de Zwollenaren voor aftrek van belastingen een kleine 3,4 miljoen euro. Een jaar eerder was dat nog maar 500 duizend euro. De Zwollenaren hadden een goede transferzomer door Younes Namli aan FC Krasnodar en Kingsley Ehizibue aan 1. FC Köln te verkopen. Ook ontving het een substantieel bedrag van Feyenoord, dat trainer Jaap Stam over nam.

PEC had deze vergoedingssommen nodig om zwarte cijfers te schrijven. Het ondervond immers ook enkele tegenvallers. Zo groeide de commerciële afdeling wel, maar werd de beoogde zeven procent groei niet gehaald. Ook moest het salaris van de ontslagen John van 't Schip worden uitbetaald en werd de relatief dure Yuta Nakayama (buiten-EU) aangetrokken.

PEC, dat nu een eigen vermogen heeft van 3,8 miljoen euro, laat weten dat het dertig punten scoort op het nieuwe Financial Rating Systeem van de KNVB. Dit nieuwe puntensysteem vervangt de oude categorie-indeling. Een club moet zestien punten of meer scoren, anders moet er een plan van aanpak en een begroting worden overlegd.

'De cijfers zien er positief uit', laat voorzitter Adriaan Visser aan VI weten. 'Voor het eerst heeft de club een substantieel eigen vermogen. Dat was een belangrijke vervolgstap voor deze club. Het is bekend dat we met de club vooruit willen. Dat we flink investeren in zowel de jeugd als in de scouting. Ook zijn we bereid om meer uit te geven aan tekengelden en vergoedingssommen om zodoende betere spelers aan te trekken. Mede door de uitgifte van aandelen moeten we dat kunnen verwezenlijken. Wat mij betreft staan alle seinen op groen voor de club. Nu moet het alleen sportief nog beter.'

Stegeman
Visser doelt op de huidige dertiende plaats op de ranglijst. PEC, dat afgelopen weekend nog met 4-0 verloor op bezoek bij Heracles Almelo, heeft maar één punt meer dan nummer zeventien VVV-Venlo. Binnen enkele geledingen staat trainer John Stegeman onder druk, maar Visser wil daar niks van weten. 'Natuurlijk doet een 4-0 nederlaag bij Heracles pijn. Maar de eerste helft zijn we zeker niet minder. Wij handelen niet op basis van een onderbuikgevoel, daarvoor loop ik al te lang mee in de voetballerij. John staat niet ter discussie. Het moet allemaal even op z'n plek vallen. Daar hebben we nog alle vertrouwen in.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.