Nagelsmann over Süle: 'Ik kan toch niet zeggen dat hij een complete idioot is'

Reacties

Niklas Süle hoeft niet bang te zijn dat hij in zijn laatste maanden bij Bayern München tribuneklant wordt. Trainer Julian Nagelsmann peinst er niet over zijn vertrekkende verdediger te verbannen.

Nagelsmann over Süle: 'Ik kan toch niet zeggen dat hij een complete idioot is'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Süle maakt komende zomer transfervrij de overstap van Bayern München naar Borussia Dortmund. Dat besluit te verhuizen naar de concurrent in plaats van het aflopende contract te verlengen, leverde gefronste wenkbrauwen op. Moest hij niet naar de tribune worden verwezen?

Nagelsmann is heel duidelijk. 'Als een speler alles blijft doen waardoor zijn werkgever successen boekt, zal ik zo'n speler altijd laten spelen', zegt de trainer in de aanloop naar de Bundesliga-topper tegen Bayer Leverkusen.

Ook verliest Nagelsmann het menselijke aspect niet uit het oog. 'Dat is het doorslaggevend', wijst hij op de opgebouwde relatie met de speler. 'Je kan niet half december nog zeggen: "Niki, geef vol gas! Hou vol!". En dan als hij zegt niet te zullen verlengen zeggen: "Niki, je bent een complete idioot, je speelt niet meer".'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.