'Nagelsmann lijkt op de voetballer Clarence Seedorf'

Reacties

Tien jaar geleden speelde TSG 1899 Hoffenheim nog amateurvoetbal, zaterdag kan de club zich rechtstreeks plaatsen voor de Champions League. De ongekende opmars is te danken aan de miljoenen van miljardair Dietmar Hopp, de finishing touch wordt verzorgd door het trainer-fenomeen Julian Nagelsmann.

'Nagelsmann lijkt op de voetballer Clarence Seedorf'

Toen de coach in februari vorig jaar werd aangesteld als opvolger van Huub Stevens stond TSG Hoffenheim voorlaatste in de Bundesliga en was Nagelsmann met zijn 28 jaar controversieel jong. Baby-Mourinho werd hij destijds genoemd. Nu, vijftien maanden later, staat Hoffenheim op de vierde plaats en kwalificeerde de club zich voor het eerst in het bestaan voor Europees voetbal.

Alfred Schreuder maakt de opzienbarende werkwijze van Nagelsmann dagelijks van dichtbij mee. De Nederlandse assistent-trainer van TSG Hoffenheim trekt een opmerkelijke parallel.

'Ik vergelijk Julian weleens met de voetballer Clarence Seedorf', vertelt hij in de nieuwe VI. 'Die wist als zestienjarige in het eerste elftal van Ajax ook al precies wat hij wel en niet moest doen.'

Lees het volledige verhaal over de aanpak van Nagelsmann en de inbreng van Schreuder in de papieren VI en op VI Pro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.