Nagelsmann kritisch op zijn oude werkgever Bayern München

Reacties

Julian Nagelsmann werd in zijn tweede seizoen bij Bayern München ontslagen en zijn opvolger, Thomas Tuchel, gaat aan het einde van dit seizoen ook alweer weg. Volgens Nagelsmann, tegenwoordig bondscoach van Duitsland, moeten ze in München eens in de spiegel kijken.

Nagelsmann kritisch op zijn oude werkgever Bayern München
© Pro Shots

Nagelsmann maakte in de zomer van 2021 voor liefst 25 miljoen euro de overstap van RB Leipzig naar Bayern. Die enorme transfersom en een vijfjarig contract waren duidelijke tekenen van vertrouwen. Maar na anderhalf jaar hadden de beleidsbepalers van Bayern wel genoeg gezien van Nagelsmann, die met zijn ploeg wat punten had laten liggen in de competitie.

In een interview met Der Spiegel krijgt Nagelsmann de vraag of de klus bij Bayern te vroeg kwam voor hem. 'Absoluut niet', reageert de coach. Maar wat ging er in zijn ogen dan mis? 'Ik werd naar Bayern gehaald met het doel om dingen te veranderen', zegt Nagelsmann. 'Er zijn clubs die je daar de tijd voor geven. Jürgen Klopp zat vijf jaar bij Liverpool toen hij voor het eerst kampioen werd. Pep Guardiola veroverde pas na zeven jaar de Champions League met Manchester City. Bij Bayern krijgen coaches niet zo veel tijd om iets te ontwikkelen.'

Nagelsmann heeft zich verbaasd hoe zijn ontslag destijds is afgehandeld. 'Wat er na een scheiding naar de buitenwereld wordt gecommuniceerd, heeft weinig met de werkelijkheid te maken', moppert hij. 'Maar zo is het in het voetbal altijd gedaan, en dat zal de komende dertig jaar ook zo blijven.' Waar hij dan precies op doelt, houdt de trainer voor zichzelf.

Een half jaar na zijn ontslag bij Bayern werd Nagelsmann aangesteld als de bondscoach van Duitsland. Zijn contract loopt tot na het aankomende EK, waarvan Duitsland het gastland is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.