Nagelsmann belt Neuer voor dubbele mededeling met oog op EK in eigen land

Reacties

Een kleine negen maanden voor de start van het EK in eigen land, heeft Duitsland een nieuwe aanvoerder. Manuel Neuer is namelijk medegedeeld dat hij zijn band in moet leveren. Daarnaast lijkt hij zijn plaats onder de lat kwijt.

Nagelsmann belt Neuer voor dubbele mededeling met oog op EK in eigen land
© Pro Shots
Mexico
Mexico
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Julian Nagelsmann bevestigde dinsdag aan BILD dat Neuer zijn band kwijt is. De bondscoach liet dat in aanloop naar de oefeninterland tegen Mexico in een telefoongesprek aan de routinier weten. De 37-jarige doelman ontbreekt al maanden door een zware blessure. Daarnaast staat zijn basisplaats ter discussie.

'Ik heb hem inderdaad telefonisch gesproken. Hij reageerde begripvol. Hij is een professional', waardeerde Nagelsmann de doelman. Het lijkt echter zo dat Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen op het EK in eigen land het doel zal gaan verdedigen. Daardoor zal de aanvoerdersband op het eindtoernooi gedragen worden door Ilkay Gündogan.

In december van het vorige jaar brak Neuer zijn been tijdens een ski-ongeluk. Drie weken geleden keerde de veteraan terug bij Bayern München op het trainingsveld. Op korte termijn lijkt hij klaar om zijn rentree te gaan maken, meldt BILD.

Samen met Mats Hummels en Thomas Müller is Neuer één van de drie wereldkampioenen van 2014 die tien jaar later aanspraak maakt op deelname aan het EK. Neuer speelde tot dusverre 117 interlands. In 2009 maakte hij al zijn debuut.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.