NAC loopt vast na voorsprong op Twente

NAC Breda drong lange tijd het meeste aan en kwam na rust verdiend op voorsprong. De voordelige marge werkte echter verlammend, want FC Twente kwam snel langszij (1-1).

In de eerste helft was er aanvankelijk vooral sprake van bijna-kansen. De laatste pass was telkens onzuiver waardoor grote mogelijkheden uitbleven. Een vrije trap van Pierre van Hooijdonk (redding Sander Boschker) en een kopbal van Daniël Majstorovic (Arno van Zwam plukt de bal) waren de enige wapenfeiten.

Pas na een half uur dwong NAC meer af. Een kwartier na rust kwam de logische voorsprong er, al had NAC daarbij wat geluk. Een vrije trap van Van Hooijdonk belandde via een carambole van Twente-benen voor de voeten van Johan Vonlanthen, die wel raak schoot. Even later was de thuisploeg dicht bij de 2-0 maar Tony Vidmar kopte op de lat.

Vanuit het niets richtte Twente zich plotseling op en NAC reageerde nerveus. Invaller Peter Niemeyer zorgde voor de gelijkmaker. De Duitse middenvelder verlengde een vrije trap van Kennedy Bakircioglü al schampend met zijn hoofd in de verre hoek.

NAC wankelde even en Twente rook bloed. Toch bleef het bij 1-1. Met het gelijkspel blijft NAC het uitstekend doen in de race om een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Twente hikt tegen het linkerrijtje aan.