NAC heeft Van Anholt binnen en hoopt op twee verdedigers met City-link

Reacties

NAC Breda heeft met Pele van Anholt (foto) de eerste versterking voor het nieuwe seizoen vastgelegd en de Brabantse club heeft het vizier op meer verdedigers gericht. NAC hoopt op de komst van Erik Palmer-Brown en Greg Leigh.

NAC heeft Van Anholt binnen en hoopt op twee verdedigers met City-link

Palmer-Brown stond vorig seizoen al op het verlanglijstje van NAC. De 21-jarige Amerikaanse centrale verdediger werd in december 2017 al door Manchester City overgenomen van Kansas City Wizards. City verhuurde hem vervolgens aan het Belgische KV Kortrijk. Ook Ajax en PSV toonden belangstelling voor Palmer-Brown in de periode dat hij uiteindelijk voor Manchester City koos. Na zijn vakantie zal er meer duidelijk worden over de toekomst van de verdediger.

Linksback Leigh komt niet van City, maar wel uit de City-database. Hij is al drie jaar actief in de League One waarvan de laatste twee jaar bij Bury. Leigh (23) speelde in zijn jeugdjaren bij Manchester City. Hij is de beoogde opvolger van de inmiddels naar PSV vertrokken Angelino, maar Leigh is een heel ander type: een veel fysiek sterkere linksachter dan de lichtvoetige Spanjaard. Ook enkele Engelse clubs hebben belangstelling voor Leigh, die zijn keuze nog moet bepalen.

Van Anholt (27) kan als vleugelverdediger en als middenvelder uit de voeten. De geboren Fries tekende een contract tot medio 2020 in Breda. Vorige zomer vertrok hij naar LA Galaxy waar hij een kruisbandblessure opliep. Inmiddels heeft hij zijn revalidatie afgerond. 'Ik ben inmiddels topfit, ik heb hard gewerkt de afgelopen maanden en kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen', liet Van Anholt weten.

NAC hoopt in ieder geval nog een doelman, een centrale verdediger, een snelle aanvaller en een spits aan te trekken. Via Manchester City zullen nog spelers (onder meer de Spanjaard Paolo Fernandes wellicht voor een tweede seizoen) richting Breda komen, maar de kans is groot dat pas na het trainingskamp van City in de Verenigde Staten duidelijk gaat worden om welke spelers dat gaat.

Trainer Mitchell van der Gaag hoeft niet meer te rekenen op Rai Vloet en Bart Meijers. Vloet hoopt zijn loopbaan in Italië voort te zetten en Meijers staat op de nominatie om verhuurd te worden (wellicht aan samenwerkingspartner Helmond Sport) omdat hij de vierde of vijfde centrale verdediger in de selectie zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.