NAC heeft geen kind aan Excelsior

NAC zal zich de uitbeurt bij Excelsior vooraf ongetwijfeld moeilijker hebben voorgesteld. De Brabanders hadden echter bitter weinig te duchten van de Rotterdamse promovendus en liepen eenvoudig weg naar 0-3.

Beide ploegen werden in de aanloop naar het onderlinge treffen geteisterd door het griepvirus, dat vooral in beide aanvalslinies had toegeslagen. NAC-trainer Henk ten Cate had daaromeen basisplaats ingeruimd voor Igor Korneev, terwijl hij voor Csaba Fehèr een plaats als rechteraanvaller had toebedacht.

De keuzes van de coach pakten goed uit. Zo was Korneev na een klein half uur verantwoordelijk voor de assist waaruit Orlando Engelaar de openingstreffer kon scoren. Csaba Fehèr deed het zo mogelijk nog beter. De Hongaar stond aan de basis van de treffers van Ali Boussaboun (52ste minuut, 2-0) en Rob Penders (59ste, 3-0.).

Na die 3-0 was het op Woudestein ook meteen gedaan met de pret. Beide ploegen geloofden het verder wel. Ondanks de overtuigende zege was Henk te Cate toch niet helemaal tevreden.

'Achterin waren we geconcentreerd, maar als we voorin met iets meer rust en overleg hadden gespeeld, dan hadden we er nog zeker drie bijgemaakt', analyseerde de trainer. 'Dat hebben we nagelaten, al ben ik natuurlijk wel blij met de overwinning.'

Bekijk hier al onze video's